Uusia malleja

Monet valmistajat ovat viime aikoina julkaisseet uusia sukupolvia vanhoista malleistaan. Nyt myös lancia ja vw ovat julkaisseet klassikkomalleistaan uudet mallit. Mielenkiintoisempi näistä on lancia, joka yrittää pelastaa myyntiluvut uudella deltalla. Deltahan muistetaan suuresta rallimenestyksestään 80 ja 90 luvulla, mikä varmasti vaikutti suuresti deltan myyntilukuihin. Uusi delta on persoonallisen näköinen ja poikkeaa mukavasti valtavirrasta, mutta auton ongelmana on ettei se ole niin särmä, sporttinen ja helposti lähestyttävä kuin deltan menestysmalli hf integrale. Jotta lancia saisi vanhan hohtonsa takaisin, täytyisi sen taas ottaa osaa moottoriurheiluun. Autolla saattaisi olla hyvä mahdollisuus menestyä melko uudessa s2000-luokassa, ainakin olisi luokkansa katseltavimpia autoja, jos päälle laitettaisiin retrohenkinen martini-ralliväritys.

Volkkari julkaisee jo kuudennen golf sukupolven ja ilokseni voin todeta että pelkkä perusmallikin on nätti, puhumattakaan gti-mallista, joka on suorastaan häijyn näköinen. Harmikseni kuitenkin joudun toteamaan ettei kuitenkaan moottoripuolelle ole tulossa mitään uutta ja räväkkää. Tosin golffinhan saa tänä päivänä lähes millaisella koneella, kuin haluaa, mutta jotain jää silti puuttumaan.

Tags: ,

Leave a Reply