Helevettihin se unihiekka

Perhana, kun on vaiketa saada unta. Taas yksi yö pyöritty, tuloksena hikiset lakanat ja päänsärky puoleltapäivin herätessä, kun yö tuli nukuttua huonosti. Kumma juttu. Joku voisi sanoa, että syy on huonossa unirytmissä, epäterveellisissä elintavoissa, nykyisessä elämänmenossa, täysikuussa, suurissa ikäluokissa tai stressissä. Paskat.

Syy on Nukkumatin.

Se pieni itäsaksalainen neuvostopentele, jonka muistamme Pikku Kakkosesta ei hoida hommiaan kunnolla. Vai keksiikö joku muka paremman syyn ? Ja ihmehkös tuo, kun metodit on kivikaudelta: Helevittihin se unihiekka. Kuka retardi keksi käyttää unihiekkaa, ihmettelen vaan. Ei ole kumma, että ihmiset ei saa unta ja pyörivät sängyissä hiekan tunkeutuessa joka paikkaan ja hiertäessä niin eihän se uni tule.

Nukkumatti voisi harkita jotain uutta lähestymistapaa. Luulenpa, että hän on yrittänytkin. Tiedättekö ne Saunalahden mainokset, jossa ihmiset ihmettelevät senttien alkuperää, saletisti Nukkumatin tekosia. Eipä näytä toimivan. Yksi kiva kikka voisi olla unisetelit, ”Vapaudut vankilasta”-korttien tyyliin mutta vain ”Nukut hyvät yöunet”-versiolla. Entäpä vanha kunnon nuijanukutus? Toimisi varmasti, tosin jonkinlaista yhteistyötä aspiriinikeijun kanssa kannattaisi ruveta tekemään päänsärkyjen välttämiseksi. Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla yömyssy-perinteen elvyttäminen. Pikku konjamentit naamaan niin on kumma jos ei nukuta. Tähän tuskin Nukkumatti lähtee mukaan, sillä työttömyys tulisi tutuksi Taskumatin viedessä hommat. Ei ole Nukkumatillakaan helppoa. Ehdotankin siksi unilääkkeitä, se olisi nykyaikaa. Lisukkeeksi jotain muuta pilleriä niin saadaan räätälöityä jokaiselle yksilöllinen unikokemus, palvelualallahan Nukkumatti työskentelee. Kiitokset länsimaiselle lääketieteelle. Problem solved.

No miten minä sain lopulta unta? Nerokasta, vaikka itse sanonkin. Menin jääkaapille ja otin kylmän unikaljan. No, auttoiko se oikeasti? Tuskin. Oliko se hyvää? Epäilemättä.

Leave a Reply