Sade

Olet varmastikkin lapsena miettinyt miksi ulkona sataa. Olet myös melko varmasti hyväksynyt sen yleisesti totuutena pidetyn asian, että sade auttaa kasveja kasvamaan jne. Totuus on kuitenkin jotain aivan muuta. Se on kyllä totta että sade tulee pilvistä ja pilvet ovat höyrystynyttä vettä, mutta veden alkuperä on jätetty kertomatta ja ihan syystäkin.

Maapallohan on muiden planeetoiden tapaan zertyksolidi nimisen kolmisilmäisen humanoidin nahkapussissa, joka roikkuu hänen vyötäröllään. Valitettavasti zertyksolidillä, kuten meillä monilla vyötärön tuntumassa roikkuu jotain muutakin. Vesi tänne on siis hikoillut suoraan  zertyksolin karvattomista palleista. Niin iljettävältä kuin se tuntuukin niin silti se on antanut elämän meidän planeetalle.

Tämä elämänalku on sentään parempi vaihtoehto, kuin se minkä takia aikaisemmin pallomme historiassa ei ole ollut elämää. Zertyksoli roikutti pussiaan nimittäin selkänsä puolella ja eihän niissä höyryissä mikään pysty elämään. Kaikki kuitenkin muuttui sinä päivänä kun takapussit menivät pois muodista ja zertyksoli sekä hänen koko lajinsa alkoivat pitää etupusseja.

Leave a Reply