Julma maailma

Maailma on julma. Kaikkihan sen tietää. Näin varmasti ajattelee suomen ainut suurrikollinen, jonka poliisi on vihdoinkin vuonna 2009 saanut kiini törkeästä rikoksesta, joka on suoritettu jo ennen kuin natsit muuttivat kuuhun. Tuo tunnistettamattomissa pysyttelevä rikollinen nimittäin suoritti rikoksista pahimman, sillä hän kaatoi humalassa puita luvatta vuonna 1961. Tämä rikos oli kyseisenä ajankohtana merkitty ankarimmaksi rikokseksi siilinjärven perustuslaissa.

Elämän julmuutta pohtii myös yläkerran helmi-mummo, joka saa hengen ahdistusta, kun joku kävelee rappukäytävässä liian äänekkäästi tai iltasella ilman valoja, eikä hän silloin näe kuka rappukäytävässä liikkuu. Helmi myös kokee elämänsä erittäin julmaksi, jos Lauri Karhuvaaran kaluspaita on likainen tai kun salkkareiden uusinnat on jouduttu perumaan keskellä päivää sen takia että voitaisiin näyttää mutasarjan jalkapallo-ottelu.

Helmillä ei kuitenkaan ole maailman todellisesta julmuudesta mitään tietoa. Todellista julmuutta on se että useat eläinaktivistit ovat tappaneet itsensä, koska maailman ainut puoliksi muovista muovattu albinoneekeri on kuollut. Se seikka ei toki tehnyt hänestä erikoista että hän olisi puoliksi muovista, vaan se että hän on onnistunut tekemään itselleen valkeita biologisia jälkeläisiä hyödyntämällä toisen miehen sukupuolielimiä. Sanalla sanoen hän on saanut jälkeläisiä osallistumatta millään asteella niiden tekemiseen.

Toisaalta on hyvä ettei helmi tiedä näistä seikoista. Hän saattaisi saada hengen ahdistusta joka kerta kun joku lentokone tipahtaa taivaalta. Toivommehan että helmi myös lähitulevaisuudessa, joka hänen kohdallaan tulee olemaan kovinkaan pitkä, että hän keskittyisi vain oman pienen maailmansa hallitsemiseen, eli rappukäytävän vahtimiseen ja Kari Salmelaisen harmaantumisen seuraamiseen napakympin uusintojen avulla. Emmehän toki pilaa helmin iloa kertomalla että ne vhs kasetit, mille hän on napakympit nauhoittanut, ovat jo hiukan vanhentuneet ja iän myötä menettäneet värinsä, kuten helmikin.

Leave a Reply