Piri Pirkko ja arvomaailman ahdistus

Pirkko ei ole nisti. Pirkkoa on vain pienestä pitäen potkittu päähän pienillä ja vähän suuremmillakin kengillä. Pirkko on 25, muuta hänen elimistönsä on samalla tasolla keskiverto 80 vuotiaan kreikkalaisen sumopainijanaisen kanssa. Pirkon nopea vanhentumien johtuu monista seikoista. Kuten siitä että hänen sukunimensä on piri ja koska pirkko on maailmanparantaja hän tuntee myötätunto oireita kaikkia maailman pirinistejä kohtaan.

Myös Pirkon arvomaailman tuottama ahdistus aiheuttaa hänelle harmaita hiuksia, sillä näinä vaikeina aikoina, joina dolmarialaiset koittavat valloittaa maailmaa ja planeettamme uhkaa peitttyä pallihikeen, joka johtuu ikävästä  ihottumasta, jonka planeettaamme kantava humanoidi zertyksoli on hankkinut yhtyessään väärään tähtipölyyn. Luonnollisesti ihmiset pidetään pimennossa tältä massahysteriaa aiheuttavalta tiedolta ja kerrotaan vedenpinnan nousun johtuvan kasvihuoneilmiöstä ja napajäätiköiden sulamisesta. Napajäätiköt tosin hupenevat siitä syystä, että jäätelöstä on tullut suuri hitti dolmarialaisten keskuudessa maan kuoren sisäpuolella. Jäätelöstä tuli niin suuri ongelma että dolmarialaiset lääkärit alkoivat louhimaan napajäätiköitä lumelääkkeeksi jäätelönarkkareille.

Myös naapurit ahdistavat Pirkkoa, sillä hän sattuu elämään Yläkerran Helmin naapurissa. Helmihän on tunnetusti kaiken aikaa kaikkea vastaan etenkin, jos se on jotain uutta. Vaikka asia olisi jotain yleishyödyllistä, joka helpottaisi kaikkien elämää kuten maailmanrauha niin Helmille tämä on täysin uutta ja periaatteestakin pitää olla kaikkea uutta vastaan. Helmi itse ei olisi halunnut tulla pois äitinsä kohdusta, mutta 7 vuoden iässä koulun rehtori, joka toimi myös kunnanlääkärinä ja kirvesmiehenä, tuli hakemaan Helmi pois kohdusta ja Helmillä ei paljoa ollut vastaan sanomista, kun tullaan kirveellä napanuora katkaisemaan sisäpuolelta käsin.

Nuorempana Pirkko yritti laskea uutisarvolle laskukaavaa, valitettavasti epäonnistuen ja joutuen hoitoon muutamiksi vuosiksi. Hän nimittäin havaitsi ettei uutisille voi laskea loogista arvoa. Lähtökohtana oli ihmishenki, joka on korvaamaton rahassa mitattuna. Toisijaisena kohtana oli oikeus ja sen jälkeen vasta materiaaliset vauriot, jotka on korvattavissa rahalla. Silti hän huomasi että uutisarvoltaan suurempaa on vuoden missin auton tekninen vika, kuin muutaman vaivaisen sadan ihmisen hengen vaatinut onnettomuus suuressa valtiossa.

Leave a Reply