Nopat

Kaikkihan meistä joskus on pelannut lautapelejä. Lautapeleihin liityy oleellisesti nopat joilla määräytyy ”satunainen” lukumäärä johonkin tarvittavaan toimenpiteeseen. Nopat ovat pitkällisen kehityksen tulosta, mutta ensimmäinen varsinanen noppa syntyi kivestä hakkaamalla kun Caesar joutui luopumaan lähes valmiista riemukaaresta. Ensi sysäyksen kehitykselle antoi itse Julius Caesar kun hän pelatessaan monopolia lausui sanat ”Arpa on heitetty”. Tietenkään kukaan ei tätä lausahdusta ymmärtänyt, koska yksiäkään arpajaisia ei ollut vielä järjestetty.

Ensimmäinen noppa siis tehtiin kivestä josta oli tarkoitus tulla Caesarin riemukaari. Caesarin väitetään todenneen hulluuspäissään ”vitut minä kaaresta, nopalla voi heittää ihmisiä”. Ja niin tapahtui että Caesar sai noppansa ja astui valtakunnan johtoon. Sen jälkeen nopan avulla valtaan nousi Aadolf hampuirlainen, joka noppia maalamalla sai haltuunsa koko euroopan. Hämmästyttävää kyllä kukaan ei pitänyt häneen taiteestaan. Lopulta Aadolf luopui taiteilijaurasta ja ryhtyi leipuriksi ja muutti puolaan.

Monet tutkijat ovat tutkineet noppia ja todenneet että nopat pyörähtävät aina samalle sivulle. Ensimmäisenä tämän huomion tekin Herr von Mulquwitch, joka huomasi että numeroiden paikat vaihtuvat nopan sivuilla. Sittemmin eräs somalialainen poppamies huomasi että nopat pyörivät erisuuntiin päiväntasaajan eripuolilla. Kyseinen poppamies perusti noppaturistikylän, jossa ihmettä esiteltiin. Nyttemmin hän toimii presidenttinä rapakon takana. Näin siis on jo annettu kolmas esimerkki nopan maailmanvalloituksesta. Ota siis noppasi ja astu huipulle.

Leave a Reply